torstai 18. huhtikuuta 2019

Kajakkia pukkaa - Mercury GTX

Jes, jees, jeees, se on kevättä nyt. Ja samalla lähti Satunnaisella ohikulkijalla melontaharrastus käyntiin. Onhan tuota jo parina kesänä harjoiteltu melontakurssin ja seuran kalustolla, mutta nyt tuli hankittua omaa kalustoa.
Kaluston kuljetuksen ja säilytyksen kanssa on yli viisimetrisen kajakin kanssa aina haasteita, jotka ovatkin olleet hankinnan esteenä. Tällä kertaa ratkaisuksi tuli ruotsalaisvalmistajan Point65:n Mercury GTX modulaarinen kajakki, jossa kolme osiota. Moduulit kootaan kätevän muotoilun ja lukitussysteemin avulla helposti täysmittaiseksi kajakiksi. 
No joo, onhan se kompromissi kapean ja urheilullisen kajakkimallin sekä säilytys-/kuljetusratkaisun välillä, mutta kun vaihtoehtona on jättää koko homma sikseen, niin näillä mennään. Kajakki on melko leveä, eikä siis mikään kilpuri varmaankaan.
Kajakissa hyvät säilytystilat. Mahtuu mukavasti teltta, makuupussi, ym. tarvikkeet kyytiin. Vakiona myös sisään vedettävä peräsin, jota ohjaillaan kohtuullisilla polkimilla.
Ursuitin kuivapuvulla ja Bracan hiilikuitumelalla tulisi pärjätä. Sormet taitaa olla kuitenkin se arin paikka jäätymään, kuten muillakin kulkupeleillä on tullut huomattua.
No, alkava melontakausi sitten näyttää, miten tämä kokonaisuus toimii. So odottaa jo innolla vesille pääsyä. Nam, nam...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti