torstai 18. kesäkuuta 2020

Puolivuosikatsaus 2020

Hellurei!
Aurinko paistaa ja Satunnainen ohikulkija sen kun päivettyy ja nauttii lämmöstä, nyt eletään taas. Aijai sentään tätä vuoden aikaa. Ollaan kesälomien kynnyksellä ja osalla varmaan pyörinytkin jo jonkin aikaa.
Tässä vaiheessa vuotta on hyvä vetää myös hieman yhteen liikunnallisia tekemisiä tälle vuodelle eli ns. puolivuosikatsaus olisi kyseessä.
Laitetaan sitten vaan rohkeasti luvut pöytään:


Ei tarvita kummoista havaintokykyä huomatakseen, että tämän vuoden tavoitteet eivät tule täyttymään. Eli pakko antaa tulosvaroite pörssiyritysten tapaan.😄
Tämän vuoden erikoisuutena on ollut koronavirus, joka rajoittanut lähinnä työmatkapyöräilyä. Ei varmaan muuten vaikuttanut juurikaan ulkona tapahtuviin yksilösuorituksiin.

No, onneksi tämä ei ole niin vakavaa tekemistä, jotta tuosta kannattaisi ottaa itseensä. 
Listalta puuttuu vielä veneily, joka tänä vuonna otettu mukaan Garmin:iin. Tuleehan siinäkin kropalle tekemistä, kun aallokossa myötäilee veneen liikkeitä ja puuhailee luonnossa, vaikka ei niin paljoa olisikaan vaikutusta muihin lajeihin verrattuna. Ja lisäksi tutkimusten mukaan aivotkin kuluttavat aika lailla energiaa, kun joutuvat työskentelemään paljon. Sitähän jokainen veneilijä joutuu harrastamaan, kun luetaan karttaa aallokossa ja yritetään löytää seuraavaa reimaria jostakin kaukaisuudesta silmä kovana. Ainakin jää kilometrit muistiin tilastoja varten, jos ei muuta.

So teki kuitenkin viime viikolla pari mielenkiintoista harjoitetta. Toinen juoksun ja toinen maantiepyöräilyn merkeissä. Kyllä se ns. vanhakin jaksaa. Suomessa miesten keski-ikä näyttäisi olleen vuonna 2019 n. 42 vuotta. Eli sanotaan nyt sitten näin, että So on reilusti yli keski-iän. Ohikulkijalle siis ihan ok saavutukset nämäkin. Satunnainen ohikulkijahan on ikinuori, kuten tiedätte...


Eli kyseessä 5 km juoksu. Tuossa katse kiinnittyy ensimmäiseksi aikaan, joka on So:n parhaimmistoa 5 km matkalla. Toiseksi keskimääräinen liikkumisnopeus kohdillaan ja vielä jos jaksaa katsoa sykettä, niin keskisyke aika ok. Tuo syke, kun tuppaa nousemaan aina lenkin loppua kohden pikkuhiljaa. Tässä tapauksessa vedettiin testin vuoksi ihan tappiin asti ja olo oli sen mukainen.
Silti Garmin väittää, että oltiin vasta sykkeessä 91 % maksimista. Ei siltä kyllä tuntunut.


Samalla viikolla toinen mielenkiintoinen harjoitus oli n. 46 km maantiepyöräily. Siinä ei sinällään ollut mitään ihmeellistä, muuta kuin tuo maksiminopeus 52,2 km/h. Eli kyllä pyörälläkin pääsee ja maisemat vaihtuvat.
Moniko ihminen on ajanut yli 50 km/h jollakin muulla pyörätyypillä, kuin maantiepyörällä?

Satunnainen ohikulkija palaa näihin mittareihin taas perinteisesti vuoden vaihteen tienoilla. Siihen asti "Let's move it on!".







2 kommenttia:

  1. Hyviä tuloksia SO on jälleen saavuttanut Puolivuosikatsaukessa 2020, koronastakin huolimatta! Hyvä, hyvä SO!��☀

    VastaaPoista