tiistai 31. elokuuta 2021

Korona varasti syysmaratonin

Se onkin nyt sitten totisempi paikka. Jos joku ei vielä tiennyt, niin sanottakoon sekin, että olut-/lenkkimakkara-/irtokarkki- ja suklaadieetti ei ole välttämättä paras tapa valmistautua puolimaratonille.

So:n kesälomadieetti takana ja ensimmäinen juoksukymppi loman jälkeen vedetty. Slaaki lähellä ja juoksu aivan sekaisin. Alle kaksi viikkoa aikaa ottaa juoksukunto takaisin haltuun. 

Äsken lenkillä paniikissa ja hikoilun lomassa hiottu strategiaa. Nyt juostaan reilun viikon ajan joka toinen päivä kympin lenkki ja joka toinen päivä levätään sekä imetään protskujuomaa. Ennen kellotettavan reilun 21 km h-hetkeä pidetään kolme päivää lepoa, jonka jälkeen onkin sitten yleensä vähän juoksunälkää kertynyt varastoon

Katsotaan parin viikon päästä, menikö suunnitelma nappiin vai kävelyksikö menee. Sitä voi tietysti jokainen omakohtaisestikin kokeilla, miltä se pidemmän matkan juoksu kisoissa tuntuu, jos kunto ei ole ihan jetsulleen. 

Nyt vedetty kympin lenkkiä vähän toista viikkoa suunnitelman mukaisesti ja ollaan tankkausvaiheessa ennen viikonlopun puolimaratonia. Viimeinen lenkki reilut 13 km. Kunto alkaa olemaan kohdillaan. Hyvältä tuntuu. So lähtee luottavaisin mielin ja intoa puhkuen kohti kisoja. Onhan takana tänä vuonna kuitenkin lähes 500 km jo.

GPS kelloon istutettu uudet biisit, jotta lenkki kulkee. Tuossa puolikkaalla ehtii kuuntelemaan kappaleen, jos toisenkin. So huomasi, että kellossa viimeksi olleet albumit, Black In Beast:n "From Hell With Love" ja Battle Beast:n "Unholy Savior" aikansa soineet, eivätkä enää anna tarvittavaa boostia. Meinaa mennä taustamusiikiksi liikenteen hälinän joukkoon. Niinpä laitettiin välillä kotimaista Neljä Ruusua "Mustia ruusuja" kuunteluun. Voisi toimia pitemmällä matkalla, kun ei tarvita adrealiiniryöppyä ennen loppukiriä. No, sinne loppuun voi laittaa vaikka Disarmonia Mundi:n "Last Breed", joka antaa tossuun lentoa taas.

No voihan koronan, koronan, korona...

Satunnaisen ohikulkijan kauhoessa tonnikala- ja hernerisottoa huiviin, tuli tekstiviesti, jossa kerrottiin viikonlopun maratonin perutun ja siirretyn ensi keväälle. Hieman masentava tieto, kun juuri on saatu juoksukunto mallilleen. Olisi voinut tulla jo viikkoa ennen tämäkin tieto. Vaikka, ei kai siinä, hyvähän se on, että ihmisellä juoksukuntokin on kohillaan...

Minkäs teet? Saahan sinne toki yksin mennä heittämään saman lenkin, mutta ei siinä oikein vastaavaa hohtoa ole. Se on niin koronaa, niin koronaa, taas tällä kertaa...


1 kommentti:

  1. Voi tätä koronan koronaa, mutta hienoa, että So:n kunto on kohdillaan!

    VastaaPoista