perjantai 30. lokakuuta 2020

Juoksijalegendan jalanjäljillä ja R8050

Näin koronavuoden loppupäässä on hyvä muistella hetki viime kauden syksyä, jolloin Satunnainen ohikulkija heitti rennon kympin lenkin juoksijalegendan kotimaisemissa omien joukkojen ollessa kannustamassa. Talvi alkoi jo tehdä tuloaan, mutta kuin ihmeen kaupalla juoksupäivänä kuitenkin mukava ilma ja lämmöt huikeat +18 astetta.

Osallistujia oli paljon ja autopaikat täynnä. Tunnelma kohillaan ja sankari itsekin paikalla. Taisi jakaa muutamia nimikirjoituksiakin pyytäjille. Koronasta ei ollut vielä tietoakaan.


So:lla kohtuullisen rento lenkki taittui mukavalla keskinopeudella 11,3 km/h ja päästiin siedettävään loppuaikaan 10,3 km matkalla. Loppuosuudella, pehmeäpintaisella pururadalla, useita ohituksia ja kova loppukiri. Tuo viheliäinen pätkä, ennen kalkkiviivaa ylämäkineen, on aina yhtä rasittava. Hyvä päivä taas tämäkin!

Tänä vuonna koronan takia ei ole juuri päässyt juoksukisoja todistamaan. So heittikin ihan vaan kokeeksi kotimaisemissa hetki sitten reilun 25 km juoksun ajassa 2,5 tuntia liikkeellä oloa. Tottahan toki tuossa taukoakin pidettiin hetken verran välissä ja rouvan kanssa taukojuomat juotiin. 

Keskisyke näytti pysyvän 152 l/m tuollaisella tasan 10 km/h keskivauhdilla. 
Mukava havaita, että lähtee, vaikka kyllä tuo Garmin 645:n on vaan aika armoton lenkkikaveri. Tälläkin reissulla väittää So:n suoritustason olleen perustasoa heikomman eli kohtalaisen. Nooh, eihän tässä kelloa vastaan tällä kertaa oltukaan juoksemassa, vaan matkaa. Garmin pitäköön mölyt mahassaan. Jaa, vai pitäisikö sanoa kellon kuorissaan.

Niin, So:lle tuli muuten mieleen tässä yhteydessä, josko jotakuta kiinnostaisi, että miten kävi "Voimansiirtoa" blogissa mainitun 34 hampaisen takapakan kanssa. No, kuten vähän pelättiin, tuohan ei ollut yhteensopiva enää vanhemman sarjan 6870 GS pitkän vaihtajan kanssa. Ketju lentää toki ykköselle edelleen, mutta jää krohisemaan ja vaihtaja vähän pomppii koko ajan.


Eli vaikeimman kautta se oli tässäkin taas mentävä ja uusi R8050 vaihtaja hankittava. Sinällään nyt tuolla 34 hampaisella pakalla jyrkkäkin mäki nousee kuin lentäen. Aijai, jalat kiittää... 


Eikä se hauskuus vielä siihen loppunut. Testilenkillä puolessa välissä loppui vaihteiston akku ja So joutui ajamaan 25 km takaisin kolmanneksi suurimmalla vaihteella. Sitä, kun ei sitten muuteta enää, jos akku pääsee loppumaan. Syyksi tuli havaittua E-Tube softalla vanha akku, joka ei ollutkaan enää yhteensopiva uuden vaihtajan kanssa. Eli satulaputkeen sijoitettu akkukin meni sitten tässä rytäkässä uusiksi. Tokihan tuo jo viisi vuotta vanhakin oli.

Uusi testilenkki saatu tehtyä 15 asteen lämmöissä. Täsmälliseltä ja jämäkältä vaikuttaa kokonaisuus nyt. Virtaakin tarjoilee taas pitkälle toista tuhatta kilometriä yhdellä latauksella.

Satunnainen ohikulkija heivaa nyt maantiepyörän talviteloille, odottelemaan tulevan kevään lämpöjä...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti