maanantai 13. huhtikuuta 2020

Uusia vermeitä retkeilyyn

Satunnainen ohikulkija testaili jo kesän retkeilyä varten uusia vermeitä mökillä kaikessa rauhassa. Riippari oli jo viime kesänä, mutta lisäksi on nyt hankittu tarppi sateensuojaksi ja puolalaisvalmistajan Cumulus Teneqa 850 makuupussi, jolle luvataan kylmänsietoa -15 celsiusta "comfort" tasossa.

Alla, riipparin pohjalla oli testissä "Retki" puhallettava makuualusta aika löysänä. Sen verran kiikkeräksi muodostui majoite kuitenkin testissä, että So havaitsi olevansa aika nopeasti sammaleen päällä ja riippari keinahteli houkuttelevasti yläpuolella. Aijai sentään, mitkä sammaleen ja märän maan tuoksut tulvahtivatkaan nenään. 😀

Eli ei toimi ainakaan tällä riipparilla tuo makuualusta. Sitä vastoin pitää vielä hankkia aluspeite, jolla saa alapuolen lämpimäksi. Olisi tarvittu jo nyt, vaikka lämmöt taisivat olla juuri ja juuri nollan tuntumassa. Aamulla herätessä sateen ropinaan, oli makuupussissa ollessa alapuolella kylmä ja muuten pussi lämmin.
Tuohan on tyypillisin makuupussien ongelma. Muuten lämmin ja kuohkeamateriaalinen pussi on alapuolelta litistyneenä, eikä eriste lämmitä ollessaan ohueksi painettuna. Ali on hyvin käynyt tuota asiaa läpi omassa vlogissaan.


Tähän reissuun mahtui lisäksi veneen kunnostusta, laiturin tekoa rantaan, metsähommia ja aiemmin moottorisahalla veistelty nallekin sai rouvan toimesta väriä pintaan. Vielä silmät ja kuono mustalla värillä, niin johan alkaa nalle nähdä...





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti