torstai 6. toukokuuta 2021

Taas rullaa

ja Satunnainen ohikulkija on tien päällä. Nyt heitetään maskit ja masennukset nurkkaan. Rullaillaan kohti kesää täyttä höyryä. Kevyen liikenteen asfaltit ajettu hiekasta lähes joka paikassa. 

Hieman kalustoa paranneltu sitten viime kauden. Renkaiden laakerit uusittu ja jarrupalan kannattimen/takimmaisen renkaan akseli vaihdettu. 

Täytyy sanoa, että rullisten renkaiden vaihtaminen voi olla yllättävän vaikea toimenpide. Ei siksi, että olisi vaikea tehdä, vaan saatavuuden takia. Eurooppalaisista verkkokaupoista ei tahdo löytyä näihin rengastyyppiä, josta olisi saatavilla 100 ja 110 milliset versiot. Siis sama valmistaja, sama malli, eri koko. Ainoa todellinen vaihtoehto on tilata Amerikan puolelta tullimaksuineen päivineen. 



Helposti tulee mieleen vaihtaa koko luistimet samalla kertaa. Tuleehan siinä sitten renkaatkin mukana...

Juu ei, sekään ei ole vaihtoehto. Tulee tyypillisesti mukana epäsopivuus, hiertymät ja vaihtoprosessi, johon saattaa tärväytyä puolet muutenkin lyhyestä rullailukaudesta. Toki siinä ekologinenkin puoli tulee vastaan, hermojen kiristyksestä puhumattakaan. 

No, näillä kulutuspinnoilla pärjätään vielä tovi kyllä. 

Aijai, kun rullaa pehmeästi uusilla ILQ-9 laakereilla ja noi rälläkällä teroitetut sauvapiikit pureutuvat melkein luvattoman hyvin lämpimään asvalttiin.


Tähän asti alla olleet laakerit ovat keraamiset, aikanaan myös rapakon takaa tilatut. Ei noista oikein luopuakaan raaskisi. Keraaminen materiaali, kun ei ole niin arka vesisateelle. Metalliset tuppaavat ruostumaan helposti jos sade yllättää. So:n pitää varmaan sen verran vielä nähdä vaivaa, että tarkastetaan onko pinnat liikaa kuluneet vai saisiko vielä pesun ja öljyn kanssa käyttökelpoisia. Onhan tota pesua tehty toki moneen kertaan tässä vuosien varrella ennenkin. 


Tälle kaudelle on päivitetty myös tähän asti käytössä ollut juomapullovyö. Tuo, kun täysinäisen juomapullon selän puolella ollessa painaa vatsaa ja saa olon epämukavaksi. Tilalle on saatu minireppu, johon saa mukaan juomarakon lisäksi tarvittavat pientavarat.

Aijai, ny vaan annetaan mennä ja naatitaan...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti