perjantai 1. huhtikuuta 2022

Hei, me rullaillaan!

Jep, jos ei keväinen auringonpaiste saa mieltä lennokkaaseen asentoon, niin ei sitten mikään. Jalat veisivät jo rullaluistelemaan, mutta hiekat kevyen liikenteen märillä väylillä vielä jarruttavat. Herätellään uusi kausi muistelemalla hetki viime kautta.

---

Aijai, kyllä lomalla ihmisen kelpaa. Ei haitannut vaikka jo syksyä elettiin. Satunnainen ohikulkija hyvässä vedossa ja levänneellä mielellä lomaili. Ilma mitä hienoin ja rullislenkki kutsui. Muutama viikko oli mennyt juoksutapahtumien ympärillä, eikä rullailua oltu harrastettu vähään aikaan. Siksi nälkää lajiin alkoi olemaan jonossa.

Heti aamulla energinen olo, tosin hieman jäykkänä parin päivän takaisesta maratontapahtumasta johtuen. Pitikin venytellä paikat vetreiksi. Tuossa luistimien päällä, kun ei kovin jäykkänä passaa olla. Voi tulla noutaja, ellei aistit ja nivelet herkkänä koko ajan. Reppuun vesisäiliö ja kännykkä, jalkaan luistimet, sitten menoksi.


Lähes kymmenkunta astetta näyttää lämpömittari. Hyvältä vaikuttaa vaatetus keliin nähden. Pitkät trikoot ja juoksutakki. Hanskat saavat jo tässä lämpötilassa olla hieman paksummat. Tossa ajossa kuitenkin viima käy.



Kelpaa rullailla uudella asfaltilla, joka tänä kesänä tämän osuuden osalle laitettu. Lenkin alkupuolella paha alamäki, jossa risteävä hiekkatie pitkän vauhdikkaan laskun lopussa. Pakko jarrutella, vaikka olisi mitä mainioin mäki antaa mennä täysillä. Menee hyvä lasku hukkaan. Niin siinä kävi tälläkin kerralla. Juuri, kun So ajatteli, ettei enää varmaan autoa tule, koska jo melkein risteävän tien kohdalla ollaan, oli ottamassa laskuasentoa ja samassa työntyikin auton puskuri pusikoiden takaa esiin. Jarrua hetki täysillä, käden heilautus kuskille, huomio saatu. Kuski pysähtyi ja antoi So:lle tilaa laittaa loppulasku mallilleen. Jes!


Lenkin puolivälin jälkeen takaisin tullessa paikoin kovaa vastatuulta. Kuitenkin energiat hyvällä tasolla ja tuuli joutui antautumaan. So puski menemään ja sai pidettyä tekniikan hyvänä tuulesta huolimatta.
Vettä kului repun kahden litran säiliöstä, joka ei ihan täynnä lähtiessä ollut, ehkä litran luokkaa. Ilman viileyden ja kovan tuulen takia ei hikeäkään juuri saatu aikaiseksi. Lukuun ottamatta päätä, joka aina kypärän otsanauhasta mielellään valuttaa, lätäkkö tolkulla.


Vinkkinä hänelle, joka tuskailee nilkkaluun hiertymien kanssa luistellessa, So suosittelee kuvan mukaisia suojia. Noita on saatavilla eri valmistajilta ja eri paksuisista materiaaleista valmistettuina. So:n makuun sopii parhaiten ohut malli. Jostakin ulkomaisesta nettikaupasta aikanaan tilattu.


Hyvä 26 km lenkki, kone oli kunnossa. Olisi voinut heittää kympin vielä päälle, koska hieman antoi ymmärtää tyhjäkäynnillä käyneensä. Garmin kertoo keskinopeuden olleen 17,9 km/h ja maksiminopeuden 39 km/h.

Sinällään lomaviikko ollut liikunnan kannalta muutenkin harvinaisen aktiivinen. Joka toinen päivä rullailua, joka toinen juoksua. Kone ei valita. Eilen Garmin hehkutti So:lle uutta juoksun 5 km ennätysaikaa 23:40.

---

No niin, no niin, palataan taas tähän päivään! Luntakin vielä lupailivat, joten ei nuolaista, ennen kuin tipahtaa. Jäämme odottamaan alkavan kauden ensimmäistä rullailua...


1 kommentti:

  1. Kevät ja aurinko tekee ihmeitä meille ihmisille! Ja niin näyttää tehneen myös So:lle, kevät/kesäliikunnat kovasti jo mielessä tuntuvat olevan! Hienoahan se on, samaten meidän neljä vuodenaikaakin, jolloin mahdollista valita erilaiset "kulkuvälineet" kullekin ajalle! Liikunnallista kevättä So:lle!

    VastaaPoista