maanantai 3. tammikuuta 2022

Uusi vuosi, uudet kujeet... teitkö uudenvuodenlupauksia?

Hmm... tuossa ilmoitustaululla se näkyy vielä roikkuvan. Kuluvan vuoden alkupuolelle varattu lippu The Black Dahlia Murder "Verminous" keikalle. Mitä se siinä muuten vielä tekee? Peruuttivat jäähallin keikan tai paremminkin koko Euroopan kiertueen jo viimevuoden lopulla.

No ei siinä, onhan bändiä viimeksi nähty On the Rocksissa "Nightbringers" albumin julkaisun aikaan. Onneksi tiedossa kuitenkin hilloa munkin päälle. Aijai, Arch Enemy keikkaa pukkaa tälle vuodelle. Ellei sitten korona vie sitäkin. 

Niin, varmaan hyvä vielä kerran katsoa taaksepäin viime vuoden lopun osaltakin, ennen kuin jatketaan eteenpäin tätä vuotta. Ilman historiaa, ei voi ymmärtää nykyisyyttä taisi joku viisas joskus sanoa. Tuliko tehtyä uudenvuodenlupauksia? Paljon niitä varmaan taas tehtiin...

Tosiaan, mielenkiintoisia aikoja eletty jo viime vuoden loppupuolelta asti uusien albumien julkaisujen suhteen. Lokakuun lopussa Beast in Black:lta "Dark Connection". So:n makuun hieman ehkä diskohtavan oloinen edellisiin levyihin verrattuna. Toki, nyt jo enemmän kuunneltuna uppoaa kuin kuuma veitsi voihin ja erittäin voimaannuttavaksi juoksumusaksi havaittu. 

Jaa niin, nuorisolta saadun kommentin perusteella, eihän tänä päivänä enää kaikille kerro tuo "levy" mitään. Albumista pitäisi puhua. Aikalaisille toki syvälle juurtunut LP-levy, joka aikanaan levykaupasta kotiin kiikutettiin. Ei ollut suoratoistoja! Tosin, silloinkin sellaisesta ihmeestä jo haaveiltiin.

Seuraavaksi tipahtelikin pitkin loppuvuotta Battle Beast:lta yksittäisiä biisejä ennen tulevaa koko julkaisua.

Niistä uudenvuodenlupauksista puheen ollen... taitavat taas kohta olla kuntosalit ja lenkkipolut pullollaan kuntoilun aloittaneiden iloista joukkoa. Toisille taas lupaus alkoholin tai tupakan käytön vähentämisestä saattaa olla enemmän ajankohtaista. Mitä sitten kukin haluaa. Mikä hienointa, elämänhän voi aloittaa joka vuodenvaihteessa aina uudelleen...

Ja vielä sokerina pohjalla Arch Enemy:ltä saatiin sinkku "House of Mirrors" joulukuun alkupuolella. Edellisestä albumin julkaisusta jo neljä vuotta. Jaa, tai olihan siinä välissä pari vuotta sitten se erikoinen cover albumi. On tuo neljä vuotta kyllä aika pitkä aika odotella. Lienee uuden tekemiseltä aikaa palanut kiertäessä maailman lavoilla.


Niin, palatakseni vielä kertaalleen noihin uudenvuodenlupauksiin. Satunnainen ohikulkija on huomannut, että voi olla parempikin, ettei lupaile liikoja. Asiat tapahtuvat joka tapauksessa, jos ovat tapahtuakseen. Ainakaan tyhjiä lupauksia ei kannata antaa. 
Hyvänä esimerkkinä mainittakoon, että So lupasi itselleen jo viimevuoden puolella jättää juurikin tuon mainitun alkoholin käytön. Neljän kuukauden tullessa täyteen tipatonta vuoden vaihteessa, asiaa hieman pitkästä aikaa taas testanneena, oli hyvä huomata, ettei se herkuksi ollut vieläkään muuttunut. Onkin helppo luvata itselleen taas vähintään tuo neljä seuraavaa, sen perinteisen yhden tipattoman tilalle.

No niin, joka tapauksessa tikulla silmään sitä, joka vanhaa vuotta muistelee. Nyt vaan lupauksia toteuttelemaan, kukin tavallaan. Vuoden päästä sitten taas mitataan toteumat.

Tsemppiä kaikille tähän vuoteen!



2 kommenttia:

  1. Kyllä musiikki tarjottimelta tarjoillaan uutta kuunneltavaa! Hyvää alkanutta vuotta SO:lle ja uusia tekstejä ja seikkailuja odottaen!

    VastaaPoista
  2. Sirpaleista, tulista taikuutta, "jyrisevää laulua" ja rautaista kitaramusaa pojat ja tytöt näemmä osaavat esittää näillä albumeilla! Turhat mietteet ja ajatukset ainakin nollautuvat päästä pois, näitä kuunnellessa, lienee SO:kin todennut saman!?

    VastaaPoista