lauantai 3. joulukuuta 2022

Täysjousto Cube Stereo 120

Bling 💥... Satunnainen ohikulkija oli kuulevinaan tekstiviestin kilahtavan puhelimeen. Sehän tarkoittaa sitä, että paketti on saapunut postin noutopisteeseen. Ai mikä paketti? No nyt keskustelu alkaa kääntyä mielenkiintoiseen suuntaan. Puhutaan siis poluista ja niillä liikkumisesta, ei jalkaisin vaan täysjousto maastopyörällä. Noutopisteessä pitäisi odottaa musta Cube Stereo 120 Race.

Haetaan paketti ja unboxataan vehje. Katsotaan mitä pitää sisällään, paljonko vaatii säätöä ja milloin päästään testilenkille. Meinaa jo sormet syyhyä.


No niin, siinä se nyt on. Etukiekko, satula ja ohjaustanko irrallisena paketissa. Runko vaikuttaa laadukkaalta työltä. Hitsausaumat ja maalaus viimeisteltyä, laakeroinnit hyvin liikkuvia, ilman välystä. Rataspakka Shimano 10-51T, jossa mittava ykkösvaihteen ratas. Tietää kevyttä tekemistä isoimmissakin nousuissa.
 


RockShox iskunvaimentimet, takana 45 mm ja edessä 130 mm. Jarrut BR-MT500, 180 mm levyillä varustettuna. Satulassa hissitolppa kaukosäädöllä.



Jeps, nyt olisi ohjainvipuja tangossa hieman säädetty käteen istuviksi ja juomapulloteline kiinnitetty. Iskareiden paineet tarkastettu ja vähän lisätty, edessä luokkaa 100 psi ja takana 200 psi:tä. Ei muuta kuin hypätään ratsun selkään ja lähdetään testilenkille metsäpoluille...

Syksyistä maisemaa tarjoilee, heti alkumatkasta piti pysähtyä satulaa korottamaan tolpan juuresta. Tuo hissitolppa, kun muuten mukavasti tarjoilee säätövaraa kesken ajonkin.


Seuraavaksi vuorossa hienosäätöä iskareiden reboundille, hieman levottomalta vaikuttaa. Muutama naksautus auki ja heti leppoisamman vaikutelman kuskille antaa.


Kotiläksyäkin jäi kuskille. Ohjaustanko, joka 78 cm mittainen, vaikuttaa suhteettoman leveältä. Hankaloittaa puiden välistä ajoa, vääntää ranteet liian jyrkkään kulmaan ja tasapainoakin heikentää. Tarkoittaa siis 3-4 sentin lyhennystä molemmista päistä ennen seuraavaa lenkkiä, jotta luonnolliseen ajotuntumaan päästään.


Palaamme asiaan tulevissa postauksissa...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti