perjantai 21. heinäkuuta 2023

Paikka auringossa...

niin, otsikon antaessa, mieleen soljuu etelän hiekkarannat, jalassa mustat uikkarit, silmillä mustat aurinkolasit, ihossa rusketusraidat, takana loistava tulevaisuus ja edessä elämä ilman huolia, TÖKS, siihen se ajatusten filmirulla leikkas kiinni...

Puhumme mielikuvituksesta. Ihminen on sopeutuvainen, osaa järjestellä itselleen tärkeitä asioita paikasta ja olosuhteista riippumatta. Vain mielikuvitus on rajana.

Kun aikanaan nuori Satunnainen ohikulkija taloa asutti, tarjoili tuo elinvoimaa antava energialähteemme loistavat mahdollisuudet säteineen, kiertäessään paikkaa päivät pääksytysten ympäri.

Olihan siinä aurinkotuolille totta kai ne vakiopaikat jo muodostuneet. Klo 10 sanoi etupihaa etelän suunnasta, klo 14 alkoi olla tienpuoleinen nurmikko parhaimmillaan. Että se helotti kuumasti muutamia tunteja, niitä keskipäivän parhaimpia. Ja jos ja kun Satunnainen auringonottajamme halusi varastoida vielä illan viimeisetkin säteet, talon länsiseinustat ne antoi. Punainen lautapanelointi loisti selkään heijastaen päivän kuumuuden. Ei ollut pulaa Suomen kesän auringosta.

No niin, alustuksen jälkeen alamme päästä aiheeseen. Tuo ystävämme, plätti ei enää tarjoile So:lle samanlaista mahdollisuutta, halusit tai et. Ajat ja asiat muuttuvat, tulee seiniä ja varjoja valon eteen.

Mutta, mutta, ihminen on kekseliäs. So hankki kevyen mobiilituolin, etsi lähimetsästä oman salaisen paikan ja nauttii auringosta kaikessa hiljaisuudessa koko kesän. Ähäkutti kattimies!

Tätä konseptia totta kai jo ehditty kehittelemään reisien päälle asentuvan pahvilevyn ja läppärin, sekä retkikahvien myötä siihen suuntaan, että työelämäkin metsän keskellä sujuu. Forest office:sta puhutaan.

Forest office tarjoilee nettiyhteyttä kännykän kautta melkein samaa nopeutta kuin vakiotyöpisteellä ja asiat hoituvat. Mitä muuta voisi metsätoimistolta toivoa? No totta kai useampaa näyttöä. Pienellä läppärin näytöllä on pärjättävä. Noh, pari tuntia päivässä tätäkin kestää.


Ihminen sopeutuu. Ajattelemme positiivisesti ja pyrimme löytämään asioiden mahdollisuudet. Jos ja kun elämä on jatkuvaa muutosta, on hyvä pitää kiinni omista arvoista ja kävellä oikealta tuntuvaa polkua. Vain sitä kautta voi päästä perille. Milloin sitten ollaan perillä, lienee jokaisen itse ratkaistava omalla kohdallaan.

Don't give up, let yourself feel free...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti