maanantai 28. joulukuuta 2020

Strategiset lukemat 2020

Ja siinä sitä nyt sitten ollaan taas vuoden strategisten lukemien edessä. Näissä ei armoa tunneta, vaan oikeutta jaetaan juuri sen verran, mitä Satunnainen ohikulkija on ansainnut vuoden liikkumisten suhteen. Kuten jo kesäkuussa annetussa So:n tulosvaroituksessa tuli havaittua, niin tänä vuonna ei meinattu päästä tälle vuodelle uudistetun tulostavoiterakenteen tasolle sitten millään. Ei, vaikka kokonaismatkaksi vuoden alussa määriteltiin vain 2500 km kaikkinensa. Tuo matkahan tyypillisesti on ollut jo vuosia pelkän pyöräilyn tuoma osuus kokonaisliikkumisesta.

Toki tänä vuonna on varmaan kaikille korona tuonut omat kierteensä saada kilometrejä kasaan. Tuskin kenelläkään on ihan normaalia työmatka-ajoa tullut entiseen malliin, saati sitten ulkomaan reissuja.

Garmin kertoo taas karulla kielellään, mittareiden muodossa vuoden liikkumiset.


Tänä vuonnahan ei ollut tarkoituskaan mennä aiempien vuosien malliin eli "joka vuosi edellistä enemmän", vaan tarkoitus oli laajentaa mitattavien lajien kirjoa ja huomioida paremmin hyötyliikunta mittaroinnissa myös. Siinä So voi sanoa onnistuneensa kohtalaisen hyvin.

Samoin voidaan sanoa fillaroinnin, sekä juoksun osuneen aika hyvin kohdilleen. Näissä jopa ylitetty tavoitteet. Sitä vastoin rullaluistelun lisäksi uudet mittaroitavat lajit: melonta, veneily ja kävely eivät ihan onnistuneet. Toki voihan tuossakin taas olla kyse siitä, että tavoiteasetanta ei alun perinkään oikein ollut kohillaan.

Sinällään kokonaismatka, jossa tavoite oli tuo 2500 km, on aika hyvin linjassa vuoden alun suunnitelman kanssa.

Tästä on hyvä jatkaa ja tarkentaa ensivuoden tavoitteita. Katsotaan sitten taas, miten hyvin saadaan osumaan.

Satunnainen ohikulkija toivottaakin kaikille liikunnallista Uutta tulevaa vuotta!




1 kommentti:

  1. Hyvin on So saanut taas vuoden 2020 liikuntatavoitteet suoritettua, hyvä, hyvä So! Ja lajikirjo lisääntynyt entisestään, hieno homma!

    VastaaPoista