sunnuntai 20. helmikuuta 2022

Nuorison sähkopotkulautakikkailua

Syksyllä ennen lumien tuloa nuoriso oli taas vauhdissa. Jaa niin, että mitä tällä kertaa vai? No, sähköpotkulautaapa tietysti! 


Aiemmin itse hitsattuun runkoon oli lisätty hoverboard:sta irrotettu takarengas ja sen sisällä oleva, laitetta vauhdittava moottori. Satunnaista ohikulkijaa valistettiin erillisen sähkölaatikon hankitun jostakin verkkokaupasta ja kiinnitetyn moottorin viereen rungon kupeeseen.


Koko settiä kuulemma säädellään ohjaustangon hallintalaitteella. Vauhdiksi mittari arvioi täydellä kaasulla 25 km/h. Todellisen nopeuden GPS kertoo kuitenkin olevan luokkaa 18 km/h. Hyvää kyytiä sekin näyttää olevan. 

So:llekin tarjoutuu tilaisuus testiajoon. Olisiko viisainta jättää tämä kyyti väliin? Mieleen nousee sanat, "ku ei ny vaan sattuis mitään".

Laminaatista kerrotaan ylä- ja alakannen rakentuneen kuin hampurilaisen. Pihvinä välissä 36 V akusto, sekä sulakkeisiin ja virtakytkimeen liittyviä asioita.

Kehityskohteeksi havaittiin testiajossa eturenkaan vaihtaminen ilmatäytteiseksi. Antaisi pehmeämmän tuntuman asfaltin aiheuttamaan täristykseen.

Onhan näitä nuorison virityksiä nähty jos jonkinlaisia, mutta kova se on taas tämäkin. Mielikuvituksella ja käden taidoilla ei taida olla rajoja. Respect!



1 kommentti:

  1. Samoja havaintoja So:n kanssa tehty, että nuoriso osaa, on luovaa ja taiteellista! Respect!

    VastaaPoista