keskiviikko 29. kesäkuuta 2022

Nuoriso mopottaa taas

Se hetki, kun ollaan siinä vaiheessa, jossa mietitään, olisiko mopo ajankohtainen sitten joskus 15 vuotiaana?

Sitä on varmaan monessa perheessä mietitty. Aikanaan Satunnaisen ohikulkijan omassa nuoruudessa elettiin aikaa, jolloin mopo tuntui vanhanaikaiselta keksinnöltä ja haluttiin odottaa auton alle saamista. Ei tuntunut olevan tarvetta pärinävehkeelle kaupunkimaisemissa. 

Niin, nyt on kuitenkin päästy siihen pisteeseen, että tänä päivänä tuo sama härveli on ajankohtaisempi kuin koskaan. Nuoriso sitä kaipaa ja varmaan tarvitseekin liikkumiseen. Laite jo hankittu tämänkin ruokakunnan kalustoon.

Tuohon vehkeeseen kuulemma jo vaihdettu sitä sun tätä osaa. On viilailtu yhtä, jos toista putkea ja pyttyä. Et, liekö valmistajalta jäänyt huomaamatta tarvittavat säädöt? 

Sitä ei sitten tiedä, miten sinitakki suhtautuu tällaiseen hommaan? Että, kun takajarruunkin on kuulemma viritetty käsikäyttöinen kahva keulimista varten ja 65 km/h kulkeekin. Mutta, elämä on, kuten joku palveluntarjoajakin taisi sanoa.

Se, että miten kauan tuota mopointoa nuorella sitten riittää, riippuu varmaan persoonasta. Ja monenko välivaiheen kautta asioita halutaan hoitaa? Kevarikortti, moottoripyöräkortti tai autokortti, jää nähtäväksi.


Elämän jännitysaste taas 5/5. Satunnainen ohikulkija toteaa kaikille vanhemmille, kestäkää, kyl se siitä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti